Cine sunt militarii răniți în Afganistan

în Stiri de ultima ora
30/04/2018, 18:03
Cine sunt militarii răniți în Afganistan
Stagiul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus

Militarii răniți în incidentul produs luni în Afganistan nu erau la prima misiune în afara țării. Ei făceau parte din Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” din Câmpulung Muscel. Momentan, spun surse din cadrul MApN, victimele sunt în afara oricărui pericol, fiind în stare stabilă.

Cei opt sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganță Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan) și caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

Militarii răniți în Afganistan, misiune până în august

După producerea incidentului a fost securizată zona, conform procedurilor, și militarii răniți au fost duși la spitalul militar din Kandahar, mai precizează MApN.

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie– august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecției forței din Baza Aeriană Militară Kandahar și de instruire, consiliere și asistență a Forțelor Naționale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 și 2007) și Afganistan (în anul 2008), scrie reporterntv.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×