Cine îi poate lua locul Codruței Kovesi, dacă va fi revocată de la șefia DNA!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
31/05/2018, 18:45
Cine îi poate lua locul Codruței Kovesi, dacă va fi revocată de la șefia DNA!
Cine ii ia locul Codrutei Kovesi

În cazul în care președintele Klaus Iohannis ar urma propunerea CCR de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi, funcția sa va fi preluată de procurorul delegat prin ordinul Procurorului General.

Laura Codruța Kovesi are doi adjuncți, pe Marius Iacob și Nistor Călin. Procurorul General, Augustin Lazăr, nu este însă obligat să aleagă pe unul dintre ei, ci poate alege pe oricine din DNA. Persoana aleasă va ocupa funcția până la declanșarea procedurii de selectare a unui nou procuror-șef de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Procurorul General știe cine îi va lua locul Codruței Kovesi

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea lui Tudorel Toader privind existența unui conflict instituțional între Guvern și Președinție pe tema revocării șefei DNA. Guvernul a sesizat Curtea Constituţonală după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se dispute între ministrul Justiţiei şi preşedintele determinat de refuzului şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×