Cine este Greta Thunberg, tânăra de 17 ani nominalizată la premiul Nobel pentru Pace

Sute de mii de oameni au Sute de mii de oameni din întreaga lume au ieșit astăzi în stradă,  pentru a trage un semnal de alarmă privind încălzirea globală și lipsa măsurilor de prevenire a acestui fenomen. În centrul manifestațiilor s-a aflat o adolescentă de 17 ani, care ar putea să devină cea mai tânără persoană laureată cu premiul Nobel pentru Pace.

Tânăra care a impresionat o lume întreagă poate primi premiul Nobel

Este vorba despre suedeza Greta Thunberg, care a început să protesteze singură, nemulțumită de indiferența cu care tratează autoritățile subiectul legat de încălzirea globală. Se întâmpla cu 6 luni în urmă, însă acum fetei i s-au alăturat sute de mii de oameni,  pornind o adevărată mișcare în întreaga lume.

Adolescenta este cea care a organizat mișcarea studenților care protestează pentru climă și în scurt timp a devenit o adevărată inspirație pentru o organizație internațională care luptă împotriva schimbărilor climatice. Mai mult decât atât, trei parlamentari norvegieni au nominalizat-o la premiul Nobel pentru Pace.

Greta a uimit întreaga lume cu protestul său

Greta Thunberg, nominalizată la premiul Nobel, la doar 17 ani.

„ Am propus-o pe Greta pentru că, dacă nu facem nimic pentru a împiedica schimbările climatice, acestea vor fi cauza războaielor, conflictelor și a (crizei) refugiaților” , a declarat parlamentarul socialist norvegian Freddy Andre Ovstegard.

Greta Thunberg a inițiat o mișcare a maselor pe care o consider o contribuție majoră pentru pace” , a mai spus omul politic norvegian.

Povestea Gretei a început în urmă cu șase luni. În fiecare vineri, aceasta pleca de la școală și mergea în fața Parlamentului Suedez, pentru a protesta față de pasivitatea afișată de autorități pentru problema încălzirii globale.

Deși a fost criticată inițial pentru că lipsea de la școală, gestul ei s-a transformat rapid într-o adevărată sursă de inspirație. Din ce în ce mai mulți elevi din întreaga lume i-au urmat exemplul, iar mișcarea nu se oprește aici.