Cel mai mic băiețel din lume, care cântărea 268 de grame la naștere, a fost externat! Cât a stat în spital

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 13:47
Cel mai mic băiețel din lume, care cântărea 268 de grame la naștere, a fost externat! Cât a stat în spital
S-a născut cel mai mic băiețel din lume

S-a născut cel mai mic bebeluș din lume. Bebelușul cântărea doar 268 de grame în momentul în care a venit pe lume. Ulterior, micuțul a fost externat și a ajuns acasă perfect sănătos. După șapte luni petrecute în spital, acesta  a luat în greutate   până la 3,238  kilograme. Asistăm astfel la înregistrarea unui adevărat record mondial. Copilul a devenit cel mai mic nou-născut de sex masculin care a reușit să supraviețuiască.

Miracol! S-a născut cel mai mic băiețel din lume

Cel mai mic băiețel născut vreodată a venit pe lume în august 2018, la spitalul universitar Keio din Tokyo, după o sarcină de 24 de săptămâni. Nașterea a întâmpinat însă și dificultăți. Medicii au observat că micuțul nu creștea în greutate și s-au temut ca viața lui să nu fie în pericol. Era atât de mic, încât încăpea cu totul în mâinile lor. Doctorii au luat imediat decizia de a-l transfera la Terapie Intensivă, unde a rămas pentru o perioadă de patru luni.

Micuțul a fost în sfârșit externat din spital
Micuțul a fost în sfârșit externat din spital

În momentul de față, simpaticul bebeluș este perfect sănătos și a ajuns să cântărească 3,238 de kilograme. Miercuri a fost externat în sfârșit din spital. În toată această perioadă, medicii i-au monitorizat cu atenție atât greutatea, cât și respirația.  Acum, micuțul poate să fie alăptat la sân. Medicii pediatri care l-au tratat pe nou-năascut s-au arătat optimiști și încrezători că această reușită va da speranțe și altor familii ai căror copii se nasc prea mici sau prematur. „Vreau ca oamenii să ştie că bebeluşii pot ajunge acasă sănătoşi chiar dacă se nasc mici″⁣, a declarat medicul Takeshi Arimitsu.

Recordul îi aparținea unui bebeluș din Germania

Fostul record de cel mai mic nou-născut de sex masculin care a venit pe lume s-a înregistrat în Germania, în 2009, când un micuț a văzut lumina zilei la 24 de luni, cântărind doar 274 de grame. Tot în Germania s-a născut și cea mai mică fetiță care a supraviețuit vreodată, după o sarcină de 25 de săptămîni. Aceasta avea o greutate de 252 de grame.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×