Cea mai scăzută temperatură din România, în aceste zile! A fost ger de-au crăpat pietrele

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 10:44
Cea mai scăzută temperatură din România, în aceste zile! A fost ger de-au crăpat pietrele GALERIE FOTO
Cea mai scăzută temperatură din România, -26,1 grade Celsius la Întorsura Buzăului

În afară de câteva episoade izolate, iarna nu ne-a dat mari bătăi de cap până acum. Anul 2019 a venit însă cu fenomene meteorologice extreme, astfel că în noaptea de marți spre miercuri în județul Covasna s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă. Termometrele au înregistrat -26,1 grade Celsius la Întorsura Buzăului.

Temperaturile se mențin scăzute în următorul interval, însă meteorologii anunță că acestea sunt mediile normale pentru această perioadă a anului. Valorile de temperatură se mențin scăzute pe tot parcursul zilei la Întorsura Buzăului, după ce marți la ora 23.30 s-au înregistrat -26,1 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din acest sezon. Potrivit datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, mercurul din termometre nu va urca miercuri la mai mult de -7 grade Celsius. În zilele care urmează sunt așteptate ninsori în majoritatea regiunilor țării, iar temperaturile se vor menține în continuare scăzute.

Cea mai scăzută temperatură la Întorsura Buzăului a fost de -35,8 grade Celsius
Cea mai scăzută temperatură la Întorsura Buzăului a fost de -35,8 grade Celsius

Când s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din România. A fost ger de-au crăpat pietrele

Temperatura înregistrată la Întorusura Buzăului în noaptea de marți spre miercuri nu este cea mai scăzută din toate timpurile. Pe 8 ianuarie 2015 s-au înregistrat -34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017 termometrele au indicat -32 de grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură înregistrată oficial în România la Întorsura Buzăului a fost de -35,8 grade Celsius, pe 8 februarie 2005, valoare care nu mai fusese atinsă din anul 1939.

Meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru ziua de miercuri, până la ora 12:00. Zonele vizate sunt: județul Arad, în special zonele Arad, Pecica, Sântana, Chișineu-Criș, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Macea, Șicula, Zimandu Nou, Ghioroc, Șimand, Șagu, Sintea Mare, Seleuș, Fântânele, Livada, Felnac, Zărand, Iratoșu, Covăsinț, Șofronea, Grăniceri, Păuliș, Socodor, Zădăreni, Olari, Pilu, Dorobanți, Frumușeni. Sunt așteptate precipitații mixte și există riscul să se formeze polei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×