Cea mai mare captură de cannabis din România! Trei persoane arestate

Vicentiu Dinescu   
în Hotnews
16/10/2017, 00:03
Cea mai mare captură de cannabis din România! Trei persoane arestate

Trei persoane, între care un cetăţean german, au fost reţinute, după ce au fost prinse cultivând cannabis, în judeţul Timiş, într-o zonă cu vegetaţie deasă unde au amenajat inclusiv canale de irigaţii. Poliţiştii au depistat mai multe culturi, cu aproximativ 2,5 tone de cannabis, valoarea de piaţă a plantelor ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro, informează news.ro.

Potrivit DIICOT, cetăţeanul german Cristian Loredan Altstadter şi cetăţenii români Ioan Bogdan Ilinca şi Constantin Adrian Bîrnaz au fost reţinuţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc. Aceştia sunt acuzaţi că au dezvoltat şi întreţinut, la limita dintre judeţele Timiş şi Caraş-Severin, mai multe culturi de cannabis, amplasate pe patru parcele diferite. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Ce mai mare captură de cannabis a fost descoperită în Timiş

Pentru ascunderea culturilor, bărbaţii au ales o zonă izolată, fără drumuri de acces auto în proximitate. Au ales o zonă cu vegetaţie deasă, în mijlocul căreia au defrişat o porţiune de circa 2.300 metri pătraţi, pe care au amenajat canale de irigaţii, folosindu-se de un pârâu din apropiere, de unde apa era canalizată către culturi, cu ajutorul unor pompe.

După finalizarea acestui proces, drogurile erau ambalate şi comercializate, doar en-gros, în cantităţi de minim un kilogram, către diferiţi dealeri din ţară, însă există indicii că o parte a drogurilor erau scoase şi din ţară, cu destinaţia Germania, unde liderul grupării îşi are domiciliul. Cantitatea rezultată de pe plantaţia astfel depistată se ridică la 2,5 tone. Poliţiştii şi procurorii au extins cercetările şi faţă de alte patru persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×