Cea mai în vârstă persoană din lume este o japoneză! Are nu mai puţin de 117 ani

Filon Stan   
în Hotnews
20/09/2017, 00:02
Cea mai în vârstă persoană din lume este o japoneză! Are nu mai puţin de 117 ani

Jamaicana Violet Brown, cea mai vârstnică persoană din lume, a decedat vineri, la vârstă de 117 ani. Astfel, japoneza Nabi Tajima, mai mică cu câteva luni decât Violet Brown, a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai vârstinică persoană din lume. Aceasta s-a născut la data de 4 august 1900 pe insula Kikai, prefectura Kagoshima, unde locuieşte şi în prezent.

Autorităţile locale au vizitat-o acasă pe Nabi Tajima pentru a o felicita, anunţând-o că deţine acest record mondial. „Nu ne aşteptam să devină cea mai vârstnică persoană din lume! Este ca un vis, sper să trăiască încă mult timp”, a declarat Hiroyuki Tajima, nepotul lui Nabi Tajima. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cea mai în vârstă persoană mănâncă trei mese pe zi

Nabi Tajima s-a bucurat după ce a aflat că a ajuns cea mai longevivă persoană de pe pământ, chiar dacă nu mai vorbeşte de câţiva ani. Femeia doarme aproape tot timpul, însă mănâncă de trei ori pe zi.

Cel mai vârstinic bărbat din lume provine tot din Japonia. Acesta este Masazo Nonaka, care a venit pe lume pe 25 iulie 1905 la Ashono, în insula Hokkaido. Ţara Soarelui Răsare a ajuns în această lună să aibă cifra record de 67.284 de oameni care au ajuns la vârsta de 100 de ani!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×