Ce viaţă a avut Radu Ille! Solistul face un film despre anii în care era miner şi dormea în cimitir

Ionuţ Cataramă   
în Monden
25/04/2017, 20:37
Ce viaţă a avut Radu Ille! Solistul face un film despre anii în care era miner şi dormea în cimitir GALERIE FOTO

Radu Ille străluceşte acum pe toate afişele marilor spectacole, însă nu uită niciodată că, în 1994, a muncit cot la cot cu ortacii, în Mina Vulcan. În amintirea acelor vremuri grele, când nu ştia dacă mai vede lumina zilei, artistul are în gând să filmeze o peliculă despre greutăţile prin care a trecut în viaţă.

VEZI IMAGINILE ÎN GALERIE FOTO         

Radu Ille  (47 de ani) devine un monument de optimism când urcă pe scenă, are o familie fericită, iar de doi ani este student la UNATC, secţia Actorie. Are planuri mari, pe plan profesional: “Pregătesc un film în care o să aflaţi şi alte lucruri noi despre mine, pe care încă nu le-am spus până acum. Înainte de a fi artist, am trecut prin nişte momente prin care nu a trecut nimeni. Râd şi glumesc cât pot eu, până intru în pământ, pentru că ştiu ce înseamnă să n-ai!”. El ne-a vorbit cu entuziasm şi despre moştenitorii săi: “Am doi copii, pe Răducu, care are 12 ani, şi pe Elli Maria, în vârstă de 3 ani. Ei sunt comorile mele, alături de Nina, soţia mea”.

Artistul susţine că nu le-a ascuns micuţilor faptul că a dus-o rău, în tinereţe: “Le-am spus celor mici despre trecutul meu. Am făcut aşa o poveste, iar Răducu m-a întrebat dacă nu am găsit un diamant în mină, ca piticii din poveste. Cum să-i spun eu că erau zile când unii dintre ortacii mei nu mai vedeau lumina soarelui?”, ne-a spus solistul.

Radu îşi aminteşte şi de nopţile în care a fost nevoit să doarmă în cimitir: „Nu mi-a fost teamă, de cine să-mi fie, de morţi? De vii trebuie să-ţi fie frică!”, spune el, mai în glumă, mai în serios. Acum, Radu se concentrează pe actorie, o mai veche pasiune de-a sa: “Mai ştiţi revista Cinema de pe vremuri? O aduceau la noi în oraş şi o rugam pe doamna de la chioşc să-mi păstreze şi mie una. Pur şi simplu o citeam pe nerăsuflate. Am aflat apoi, când eram miner, că celebrul Charles Bronson a fost descoperit într-o mină şi aşa a devenit celebru. Eu am plecat din mină şi m-am făcut cântăreţ. În tot ce am făcut am pus suflet”.
Solistul a mai avut apariţii pe marele ecran: “În ‘96 am făcut figuraţie la un film în care juca Cecilia Bârbora, erau lângă ea şi regizorii Lucian Pintilie şi Tudor Giurgiu. Făceam sport, alergam, iar mulţi mi-au zis că semăn cu Bruce Lee. Puterea mea a venit din interior şi am luptat pentru tot ceea ce am realizat până acum”. ne-a mai mărturisit el.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×