Ce trebuie să mănânci de Buna Vestire! Vei fi sănătos tot anul!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
23/03/2018, 18:09
Ce trebuie să mănânci de Buna Vestire! Vei fi sănătos tot anul!

Românii sărbătoresc pe 25 martie Buna Vestire. Buna Vestire sau Blagoveştenia, ziua în care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Hristos, este prima sărbătoare din calendarul ortodox, închinată Maicii Domnului.

Tradiţia creştină spune că de Buna Vestire se mănâncă peşte, deoarece este alimentul pe care Iisus Mântuitorul l-a mâncat. „După Înviere, Iisus a mâncat peşte fript şi fagure de miere ca să-şi încredinţeze ucenicii că a Înviat. Peştele are o simbolistică aparte în lumea creştină. În tradiţia bisericii, în primul secol, atunci când creştinii erau prigoniţi, ei puneau simbolul peştelui pe case sau porţi pentru a se recunoaşte unii pe alţii”, spune părintele Paul Tudorache.

Dezlegarea la peşte, o mângâiere pentru credincioşi

Dezlegarea la peşte este amintită din vechime. Conform teologilor, dezlegarea la peşte este privită ca o mângâiere acordată credincioşilor prin prezenţa în Biserică a Mântuitorului Hristos, o bucurie şi o celebrare a acestuia, care a fost simbolizat în primele veacuri ca Peşte. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×