Ce se întâmplă cu sufletul nostru, după moarte. Trecem sau nu în altă dimensiune?

Mulți oameni sunt curioși să afle ce se întâmplă cu sufletul nostru după moarte, dacă într-adevăr trecem în altă dimensiune sau nu. Misterul din jurul curiozității universale referitoare la ce se întâmplă după moarte și mai ales dacă există viață sau lumea „de dincolo” se adâncește pe măsură ce tehnologia avan­sea­ză și noi teorii sunt elaborate, pe de o parte, și alte experiențe para­normale sunt înregistrate, pe de altă parte.

Există cercetători care consideră că ideea de viață după moarte, comună atâtor religii, poate fi familiară și științei. Unul dintre ei este Robert Lanza, medic de profesie, care consideră că nu Uni­versul este etalonul suprem, așa cum se consideră astăzi, ci viața, și în mod special conștiința.

Robert Lanza a elaborat o teorie proprie despre energiile oamenilor, după moarte

Știința care spune ce se întâmplă cu sufletul nostru după moarte

Este ceea ce se nu­mește biocentrism, o teorie care susține că de fapt mintea omului creionează realitatea. „Conceptul de spațiu-timp, atât de solid în știință, este de fapt o unealtă a minții oamenilor”, arată Lanza. Mai mult, moartea pur și simplu nu poate exista, ci doar se transferă ener­gie. De altfel, însuși Einstein a spus, după moartea prietenului său, inginerul elvețian Michele Angelo Besso: „A plecat din această lume stranie puțin înaintea mea, dar asta nu înseamnă nimic. Oa­menii ca noi știu că diferența dintre tre­cut, prezent și viitor este doar o iluzie care se încăpățânează să reziste”.

Unii cred că sufletele noastre ajung în altă dimensiune, după moarte

„Fântâna informaţională” a creierului transcende într-un nou spațiu Robert Lanza este un om de știință și studiază, printre altele, felul în care celulele stem pot contribui la tratarea bolilor. Alături, însă, de aceste preocu­pări pur științifice, specialistul studiază intens biocentrismul, pentru a evalua moartea și mai ales ce se întâmplă după acest moment, din perspectivă cuantică. Așa s-a ajuns la noţiunea de „lumi multi­ple” sau „multivers”, în loc de „univers”. Mai exact, există un număr infinit de universuri şi tot ceea ce este posibil să se întâmple are loc în unele dintre acestea. Iar ceea ce nu este posibil să se întâmple ar fi doar moartea.

Sufletul nostru după moarte poate trece în mai multe universuri?

Toate aces­te multiple universuri există simul­tan şi, indiferent ce se petrece într-unul dintre acestea, „acţiunea” se continuă într-un altul. Concret, dacă un corp este distrus într-un univers, nucleul energetic de 20 de waţi, măsurat ştiinţific, care a făcut creierul să funcţioneze ca un computer nu se stinge odată cu trupul. Se ştie de ani mulţi că „energia nu se distruge, se transformă”, iar „fântâna energo-infor­ma­ţională” a creierului, cum au numit cercetătorii cei 20 de waţi, transcende într-un nou univers.

Creierul oamenilor continuă să funcționeze, după ce murim

Medicii au descoperit dovezi conform cărora creierul oamenilor continuă să func­ţioneze după ce aceştia sunt decla­raţi decedaţi din punct de vedere clinic. Cercetătorii de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, au analizat impul­su­rile electrice din creierul unor pacienţi în raport cu bătăile inimii după ce per­soa­nele au fost deconectate de la apa­ratele care îi ţineau în viaţă. Încetarea activităţii creierului a precedat inacti­vi­tatea inimii în trei din patru cazuri. Însă la un pacient, creierul a continuat să funcţioneze după ce inima acestuia s-a oprit.

Activitatea cerebrală continuă după deces

Creierul pacientului a continuat să funcţioneze zece minute după ce per­soana a intrat în moarte clinică. „La un pacient, undele delta din creier au per­sis­tat să funcţioneze, deşi ritmul cardiac şi presiunea arterială au încetat” spun medicii, parcă pentru a susține că viaţa ar putea continua după moarte. Activi­tatea cerebrală din creierul fiecărui pa­cient a fost diferită, ceea ce înseamnă că fiecare persoană experimentează moartea într-un mod unic. Experimentul ridică mari întrebări cu privire la momen­tul în care o persoană poate fi declarată moartă. Controversele continuă de mai mulți ani. În 2013, un fenomen similar s-a produs atunci când experţii au realizat experimente pe şoareci ale căror inimi nu mai funcţionau. Creierul a conti­nuat să fie activ un minut după ce şoa­recii au fost decapitaţi.

Atenție!

Într-un univers, trupul poate să moară, dar simultan, în alt univers, poate continua să trăiască!