Răzvan Ștefănescu, posesorul plăcuțelor de înmatriculare anti PSD, a scris pe Facebook că autoritățile suedeze au luat o decizie în cazul numerelor sale de înmatriculare.
“Am primit răspuns de la autoritățile suedeze in legătura cu numerele de înmatriculare anti PSD. Mi s-a comunicat ca nu mi le restituie, dar pot face altele fără sa folosesc cuvântul PSD, deci m*** se accepta!”, a scris Răzvan Ștefănescu pe Facebook.
Citește și Sorin Ovidiu Vîntu, mesaj înaintea protestului anti-PSD: ”Să vă ia dracu pe voi și mitingul vostru”
Răzvan Ştefănescu a iscat un scandal imens în România, atunci când a intrat în țară cu o mașină care avea numere de înmatriculare anti PSD! Poze cu mașina respectivă s-au viralizat pe Facebook, iar întreaga țară a aflat de numerele de înmatriculare anti PSD, inclusiv membrii social democrați, care au și trecut la atac.
Bucureșteanul care conduce autoturismul Audi și care a ales sa plătească 650 de euro doar pentru a obține numărul de înmatriculare anti PSD a fost în Craiova. Acesta și-a achitat taxa de parcare pe un loc în fata primăriei și a așteptat ca trecătorii sa își facă poze cu mașina sa. Doar că polițiștii craioveni nu l-au iertat și l-au oprit în trafic înainte să părăsească orașul. Acestia l-au legitimat și l-au dus la secție, împreună cu fiul minor al bărbatului.
”Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menționate sunt valabile doar pe teritoriul național al acestui stat și nu sunt valabile pe teritoriul altor țări. Totodată, în aplicația EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliție județene, Brigada Autostrăzi și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.
”Vă informăm asupra faptului că Poliția Română poate solicita ca plăcuțele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuțele de înmatriculare comune. Plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul național și nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condițiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, se arăta în comunicarea autorităților suedeze către cele române.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au admis, într-un final, propunerea de clasare, astfel că dosarul a fost închis. Șoferul s-a simțit însă foarte jignit de ceea ce a scris Alina Pippidi într-un editorial în care persifla comunitatea de români din afara țării.
”Nu mi-au spus nimic, mi-au dat permisul. Nu ştiu dacă mă încălzeşte să-şi ceară cineva scuze mie. (…) Vreau să depun o plângere pentru doamna Pippidi, cu diaspora, care ne-a jignit. Nu sunt un amărât, nu mor de foame. Da, soţia mea şi băieţelul merg cu Wizz Air, dar nu pentru că sunt amărâţi. (…) A spus că suntem amărâţi, că mergem cu low cost. Merg cu low cost şi diferenţa i-o dau băiatului meu să-şi cumpere ceva. (…) Într-un fel, m-am simţit jignit, normal. Dacă bănuieşti ceva, ai o bază. La CNCD o să depun plângerea (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării). Dacă cei din diaspora se simt lezaţi de declaraţia doamnei, să ia legătura cu mine, dacă se simt lezaţi. Eu m-am simţit”, a declarat Răzvan Ştefănescu.
Precizările vin după ce Alina Mungiu-Pippidi a scris, într-un editorial publicat pe România Curată, că românii din diaspora care zboară cu preţ redus sunt în ”topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene”.