Ce pensie are Traian Băsescu? „N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/10/2018, 00:00
Ce pensie are Traian Băsescu? „N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”
Pensia pe care o are Traian Băsescu

Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a mărturisit public pensia de care beneficiază ca fost comandant de navă, fost ministru și fost președinte. De asemenea, acesta a menționat faptul că pensiile speciale nu ar mai trebui să existe.

Exemplul indicat de Traian Băsescu  pentru a demonstra greșeala acestui tip de pensie este cel al torționarului Ficior care a decedat în închisoare. Se pare că acesta a beneficiat de o pensie mult mai mare decât fostul președinte, care a deținut 3 titulaturi destul de importante în România.

Pensie Traian Băsescu

Fostul șef de stat a spus că are o pensie de 2980 de lei, iar că pensiile speciale de care a avut parte și Ficior, torționarul decedat în închisoare, nu sunt corecte. Acestea reprezintă mai degrabă un furt, plângându-se în continuare de sisttemul pensiilor din România. „Am ieşit cu 2980 de lei pensie şi Ficior, cel care a murit, avea 5500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci un fost preşedinte are o pensie mai mică. Dacă ai fost preşedinte 10 ani şi vreo 10 ani prin guverne şi 12 ani comandant de navă ieşi cu 2980 de lei, dacă ai fost torţionar ieşi cu 5500 de lei. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019. Ne-a luat vreo 9% din pensie anul acesta. 5% inflaţia plus 50% din creşterea salariului brut pe economie care mai însemnau vreo 3, 4 procente, iacă sunt 9%. Degeaba îmi dă 10% la anul”, a declarat Traian Băsescu depre pensii.

Fostul șef al statului a adăugat și că țara funcționează pe bani împrumutați, lucru ce nu va mai merge decât doar pentru 3 ani de zile. La pensie trebuia să aibă parte de o indexare de 5 procente de la 1 ianuarie, pe lângă 50% din creșterea anunțată a salariului brut. Noul proiect al Pensiilor a fost adoptat în ședința din ziua de miercuri de către Guvern. Finele ședinței a avut drept concluzie din partea ministrului Muncii că nicio pensie nu va scădea de recalculare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×