Ce nu este bine să faci în a doua zi de Rusalii, închinată Sfintii Treimi, sau a Duhului Sfânt. Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica Rusaliilor este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.
Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, împreună cu cea a Paştilor. Aceasta este prăznuită încă din vremea sfinţilor apostoli ai lui isus Hristos! Până către sfârşitul secolului al IV-lea şi începutul secolului al V-lea, Cincizecimea, cum mai este cunoscută sărbătoareade Rusalii, era o dublă sărbătoare: a Înălţării Domnului şi a Pogorârii Sfântului Duh. Ulterior, sărbătoarea a fost separată, Cincizecimea rămânând numai ca Pogorâre a Duhului Sfânt.
Creștinii respectă tradiții și obiceiuri vechi de mii și mii de ani. În tot acest timp, oamenii au învățat cum să se ferească de Rusalii, sau de iele, cum mai sunt ele cunoscute în popor. Acestea sunt niște zeițe cu care nu este bine să te întâlnești. Cei care au făcut-o, se pare că și-au pierdut pe loc mințile sau au fost pociți în mod iremediabil.
În unele zone ale ţării, în a doua zi de Rusalii se împart oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor. Se împart și farfurii frumos împodobite pentru cei vii. În unele zone, oamenii îşi împdobesc casele şi gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul şi bolile. FANATIK îți spune ce nu ai voie să faci luni!