Ce îi cere Coreea de Nord noului preşedinte american, Donald Trump!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/11/2016, 00:00
Ce îi cere Coreea de Nord noului preşedinte american, Donald Trump!

Noul preşedinte american, Donald Trump, şi viitorul său guvern vor trebui să trateze cu un „stat nuclear”, a avertizat Coreea de Nord, calificând tentativele SUA de denuclearizare drept „o iluzie depăşită”.

„Dacă există ceva pe care guvernul Obama l-a făcut este de a pune în pericol grav securitatea continentului american. El lasă moştenire noului guvern sarcina de a trebui să se confrunte cu statul nuclear al Juche”, doctrina ideologică nord-coreeană centrată pe noţiunea de „autosuficienţă”, scrie ziarul partidului unic, potrivit agerpres.ro.

Recent, coordonatorul agenţiilor de informaţii americane, James Clapper, a declarat că a convinge Phenianul să renunţe la programul său nuclear este un demers sortit eşecului. Ziarul nord-coreean aminteşte remarcile lui James Clapper pentru a estima că există un consens general în direcţia acceptării Nordului ca un stat nuclear. „Factorii de decizie din SUA trebuie să ia act de declaraţiile lui Clapper. Speranţele americane de denuclearizare a Coreii de Nord sunt o iluzie depăşită”.

Donald Trump nu a publicat un plan de campanie precis în ceea ce priveşte politica sa viitoare faţă de Coreea de Nord.

Surs: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×