Ce este poleiul negru! Cea mai mare capcană pentru șoferi

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/01/2019, 13:54
Ce este poleiul negru! Cea mai mare capcană pentru șoferi
Iată ce este mai exact poleiul negru!

Poleiul negru este capcana mortală a șoferilor de câteva zile încoace. La prima vedere poate că nu pare atât de rău, pentru că pelicula de gheață este aproape invizibilă. Acest polei negru poate face orice vehicul greu de controlat, chiar și cei cu experiență de zeci de ani de zile în șofatse tem de drumul alunecos.

Profesioniștii spun că orice șofer ar trebui să fie precaut și să nu o ia ca pe o joacă, pentru că oricine poate avea de suferit. Odată scăpată mașina de sub control, nu se știe ce se poate întâmpla. Sorin Ene, polit, fost campion național, a vorbit despre starea vremii și despre ce se întâmplă pe șosele.

Poleiul negru, capcana uriașă pentru șoferi!

Poleiul nergu adus de fenomenul ce nu s-a mai făcut văzut ani buni, a devenit un dezastru pentru cei ce se deplasează cu mașinile și nu numai. Teribile accidente s-au produs în toată țara din cauza gheții. „În momentul în care o maşină este scăpată de sub control, partea în care mi-a plecat spatele iar noi trebuie să virăm în aceeaşi parte să contrabracăm sensul în care pleacă spatele pentru a repune maşina. manevrele trebuie făcute cu o fineţe maximă, maşina să nu fie bruscată”, a declarat Sorin Ene, fost campion național la drift despre situația stranie a vremii care a adus poleiul negru pe șosele.

Poleiul de pe șosele, capcana pentru șoferi!
Poleiul de pe șosele, capcana pentru șoferi!

„Tare în frână! Tare în frână! Ăla eşti! Tare, cu toată forţa. Aia e! Prefer să se oprească motorul. Asta este ideea să se oprească torpila! Să oprim mașina care la 100 la oră este torpilă. Distanţa de frânare se măreşte extraordinar de mult. Avem mai mult de 10 metri parcurşi pe frână în condiţiile în care pe astfalt uscat distanţa necesară este de doi sau trei metri. Te duci sanie!”, a mai declarat acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×