Ce este pneumotoraxul, boala de care suferă Mihai Bobonete! Actorul, pe patul de spital

Ciprian Postolache   
în Stiri mondene
20/01/2019, 16:19
Ce este pneumotoraxul, boala de care suferă Mihai Bobonete! Actorul, pe patul de spital GALERIE FOTO
Ce este pneumotoraxul, boala de care suferă Mihai Bobonete! Actorul, pe patul de spital

Mihai Bobonete a dat un mesaj de pe patul de spital. Actorul a spus cum se simte după ce a suferit o intervenție chirurgicală în urma unui pneumotorax masiv. Această afecțiune mai este numită și plămâni colabaţi. Ea este rezultatul acumulării de aer în spaţiul dintre plămâni şi peretele toracic.

Actorul Mihai Bobonete, care îl joacă pe Bobiţă în serialul „Las Fierbinţi“ a dat detalii despre starea lui de sănătate de pe patul de spital. Acesta a postat un mesaj pe o rețea de socializare. „Azi e duminică, e o zi minunată, credeţi-mă pe cuvânt, ştiu exact ce spun. Este ziua în care m-am trezit la 5 dimineaţa şi nu mai simţeam nimic, am crezut că sunt mort, atât de bine mă simţeam. Nu mai simt tubul în mine, am un tub băgat printre coaste în pleură şi ieri, la 24 de ore de la intervenţie, corpul meu a avut mare răfuială cu jumătatea aia de metru de plastic băgată în mine, dar azi, azi e bine, parcă să zic eu că pare a fi o zi fără morfină.”, a scris, Bobiță din „Las Fierbinți”.

Mihai Bobonete, alias Bobiță din La Fierbinți, pe patul de spital, după ce a suferit un pneumotorax

Pneumotoraxul, boala de care suferă Mihai Bobonete, poate duce la șoc cardiorespirator

Mihai Bobonete a publicat o poză de pe patul de spital după ce a suferit un pneumotorax masiv. Asta înseamnă acumularea de aer în spațiul dintre plămâni și peretele toracic. Afecțiunea de care suferă actorul este una serioasă, iar în anumite cazuri se dezvoltă rapid și poate duce la șoc cardiorespirator. Durerile în cazul pneumotoraxului sunt mari și tratamentul necesită de asemenea calmate puternice, ba chiar și oxigen, administrat pe mască facială. Mihai Bobonete a avut se pare o afecțiune severă. În aceste situații când fenomenele asfixice sunt grave, pneumotoraxul se tratatează prin introducerea unui ac sau a unui tub în cavitatea toracică și exuflație decompresivă. Ambele proceduri eliberează presiunea intrapulmonară și permit destinderea adecvată a plămânilor.

Mihai Bobonete a suferit un pneumotorax masiv și acum se recuperează în spital. Actorul a postat un mesaj pe Facebook prin care își anunță fanii că va lipsi la câteva spectacole. „Scuze dacă v-am deranjat, ce aş vrea să reţineţi este că viaţa e minunată şi că durerea este suportabilă în orice formă a ei, dar te face cu memeaca. Am suferit un Pneumotorax masiv şi din această cauza sunt internat până joi, nu pot zbura la Paris şi Bruxelles, unde urma să am spectacole în weekendul viitor. Îmi pare rău, dar Florin Lazăr, organizatorul, împreună cu Văncică, sunt convins că vor lua cea mai bună decizie în ceea ce vă priveşte şi ne priveşte. Mă simt recunoscător lui Dumnezeu şi întregului personal medical Med Life“, a scris Mihai Bobonete.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×