Dezvăluiri uluitoare despre câți bani câștigă popii de Bobotează. Un preot a mărturisit cât a câștigat un popă care a mers în casele credincioșilor de Bobotează. Preotul din Argeș a spus că are colegi care în cele 3 zile de mers cu botezul la casele credincioșilor au strâns chiar și 6000 de euro. „Din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa”, a dezvăluit slujitorul Domnului.
Conform ziarulprofit.ro, preotul din Argeș spune ” în doar 2, 3 zile se strâng sume frumoase, care se învârt în jurul sumei de 2.500 – 3000 de euro pentru parohiile mici sau medii„. Acesta a povestit cu lux de amănunte cum în zilele de final și început de an a încasat de la credincioși „undeva la 3500 de euro”. „Preoții nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alții ne dau și carne, cârnați sau sticle cu băutură mai acătări. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf Vasile și de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să știți că așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an”, a spus C. I, care este preot la o parohie din Argeş.
De Bobotează preoții au umplut buzunarele din banii primiți de la credincioși. Cei cu parohii mai mici au făcut minim 2000 de euro, alții au ajuns să bage în buzunar, chiar și 6000 de euro. Preotul de la parohia din Argeș a făcut 3500 de euro de Bobotează, dar a avut colegi care au luat de la credincioși dublu. „Am un fost coleg, acum preot la o parohie în Pitești care câștigă de Sf. Vasile și Bobotează cel putin 6000 Euro. Anul ăsta chiar mi-a zis că din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa pe care o are în construcție. Desigur, vă lăsa ceva din banii aștia și în vistieria bisericii”, a mărturisit slujitorul Domnului.
Evident pentru sumele primite de la credincioși nu se emite vreo chitanță, pentru că sunt considerate donații. „Oamenii sunt convinși că nu dau popii banii, ci îi dau bisericii de care aparțin. Și ce chitanță să dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le oferă?”, a spus preotul din Argeș. Banii încasați de preoți de la credincioși cu ocazia Bobotezei nu sunt impozitați pentru că sunt primiți cu titlu de donație. În aceste condiții, aceste câștiguri nu sunt supuse impozitului pe venit.