Principalele bănci din Spania părăsesc Catalonia! Au motive serioase

Filon Stan   
în Hotnews
07/10/2017, 12:21
Principalele bănci din Spania părăsesc Catalonia! Au motive serioase

Băncile, primele care pleacă din Cataloni! Băncile spaniole iau măsuri în contextul tensiunilor din Catalonia. Sabadell, bancă cu sediul în Barcelona, a anunţat că îşi va muta domiciliul fiscal din Catalonia, iar CaixaBank este pe punctul de a lua o decizie similară, informează BBC News.

Instituţiile bancare vor să funcţioneze sub supravegherea Băncii Centrale Europene şi conform reglementărilor Autorităţii Bancare Europene, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă Catalonia şi-ar declara independenţa. Reprezentanţii Sabadell, a cincea cea mai mare bancă din Spania, au anunţat că vor începe procesul de mutare a domiciliului fiscal în Alicante. Totuşi, sediile şi angajaţii vor rămâne în Barcelona. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

„Am luat această decizie pentru a proteja interesele consumatorilor, acţionarilor şi angajaţilor”, au transmis reprezentanţii Sabadell. La rândul său, comitetul director al CaixaBank, a treia cea mai mare bancă a Spaniei, analizează posibilitatea de a face o mişcare similară.

Uniunea Europeană a anunţat deja că nu va recunoaşte independeţa Cataloniei, ceea ce înseamnă că regiunea nu se va supune reglementărilor sau protecţiei Uniunii Europene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×