Categorie: Autor:

Cătălin Predoiu, anunț oficial despre Alina Bica! „Dacă nu mă înșel, e într-o țară europeană”

Noul ministru al Justiției Cătălin Predoiu a făcut un anunț oficial despre Alina Bica! Acesta a precizat că regretă situația în care a ajuns fosta șefă a DIICOT și fostul său secretar de stat în primul mandat de ministru. Mai mult de atât, Predoiu susține că Bica s-ar afla, potrivit informațiilor sale, în Spania. „Nu pot decât să regret această situație”, a spus Predoiu care a transmis că nu are alt semnal oficial în privința lui Bica.

Cătălin Predoiu, anunț oficial despre Alina Bica!

Predoiu susține că tot ce mai știe despre Alina Bica este faptul că aceasta a fost condamnată definitiv, la patru ani de închisoare cu executare. Chestionat în legătură cu demersurile de extrădare pe care trebuie să le facă Ministerul Justiției, Predoiu a răspuns că nu este cazul. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Alina Bica se află într-o țară europeană, pentru care nu e necesară o procedură de extrădare.

„Dacă nu mă însel, e într-o tară europeana. Spania parcă, nu? Dacă e pe teritoriul european nu e necesar ca Ministerul Justiției să facă procedura de extradare”, a spus ministrul Justiției. Predoiu a mai spus că „mai devreme sau mai târziu îi vom aduce acasă pe toți fugarii”. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a mai afirmat că dacă se va repune pe ordinea de zi a Plenului CSM numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) – votul său va fi ”categoric împotrivă”.

„Dacă nu mă înșel, e într-o țară europeană”

„Nu aş vrea să inflamez din nou acest subiect. (…) Nu sunt deloc mulţumit de activitatea acestei instituţii şi, de aceea, o vom aborda în anul care vine cu prioritate”, a spus Predoiu. Predoiu a mai zis că a discutat „informal” cu membrii CSM despre funcţionarea secţiei şi că nu a interacţionat cu reprezentanţii acestei instituţii, în acest context el arătând că ”abordează subiectul SIIJ prin intermediul CSM”.

”Deocamdată, lucrurile nu sunt în regulă acolo şi nu o spun doar eu. Lucrurile nu sunt în regulă, nici cum au fost gândite, nici cum au fost lucrate, nici cum au fost reglementate şi nici cum funcţioneză. (…) Nu ne grăbim în acest an să facem pe picior o iniţiativă, vom discuta după Anul Nou”, a mai spus Predoiu.