Există ipoteza ca inteligența artificială să ajungă să se răzbune pe oameni. Cu ajutorul acestora se pot face multe lucruri precum parfumuri sau mâncare, dar, totuși, mai este nevoie de evoluție ]n acest sens, de asemenea, eticienii spun că ar putea avea propria conștiință. Iată mai multe detalii de la specialiști! Cum vor decurge lucrurile dacă roboții ne vor „invada”? „Cum ne-am aștepta ca mașinăriile cu conștiință din viitor să reacționeze la noi?”, a declarat eticianul Nicholas Agar de la Victoria University Wellington.
Eticianul Nicholas Agar de la Victoria University Wellington a afirmat faptul că se teme că roboții ar putea să-și dorească să se răzbune pentru felul în care le inteligențele artificiale de azi. „Poate că comportamentul nostru de astăzi la adresa inteligenței artificiale fără conștiință ar trebui să fie condus de felul în care ne așteptăm ca oamenii să se comporte cu orice inteligențe artificiale cu conștiință care ar putea să simtă, care ar putea să sufere”, a subliniat Agar într-un articol din The Conversation.
Ideea s-a născut de la unii roboți care au fost abuzați cândva, iar acum decid să se răzbune pe omenire. Această fâșie de ipoteză a apărut în mai multe filme sau seriale. „Dacă vom face mașinării cu capacități psihologice umane, ar trebui să ne pregătim pentru posibilitatea ca acestea să devină conștiente”, a zis eticianul. „Cum vor reacționa ele la comportamentul nostru la adresa lor?”.
„Teoretic, computerele pot emula inteligenţa umană şi chiar să o depăşească. Succesul creării inteligenţei artificiale ar putea fi cel mai mare eveniment din istoria civilizaţiei noastre. Sau cel mai rău. Nu ştim. Nu putem şti dacă inteligenţa artificială ne va ajuta sau ne va distruge.
Dacă nu ne pregătim să o gestionăm pentru a evita riscurile posibile, inteligenţa artificială ar putea fi cel mai rău eveniment din istoria civilizaţiei noastre. Aduce cu sine pericole, precum arme atomice, nucleare sau biologice puternice, sau noi moduri de a permite puţinor oameni să oprimeze multitudinile. Ar putea duce la mari distrugeri în economia noastră”, adaugă Stephen Hawking.