Leguma care poate să te omoare. Românii mănâncă des!

Daniel Vlad   
în Hotnews
04/09/2017, 00:03
Leguma care poate să te omoare. Românii mănâncă des!

Veşti proaste pentru cei care sunt consumatori de cartof. Potrivit nutriţioniştilor romanii sunt foarte mari mâncători de cartofi şi sunt expuşi la mari probleme din această cauză.

Transformarea în verde se datoreaza unei mari concentraţii a unei toxine numită glicoalkaloida. Suntem avertizaţi că otravirea cu cartofi este rară, dar se poate întampla.Moartea survine de obicei după o perioadă de slabiciune şi confuzie, urmată de comă. Potrivit nutriţioniştilor autohtoni, romanii sunt mari fani ai cartofului şi tocmai de aceea ar trbui să fie atenţi “când mănancă una dintre legumele lor preferate”.

Cartof. Multe decese în SUA!

In SUA de exemplu, în ultimii 50 de ani, majoritatea cazurilor de deces au rezultat în urma consumului de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof. Ca un fapt inedit, cartoful nu este singur pe “lista raului”. Urmează ciresele, fructe populare şi foarte consumate, mai scrie sursa citata.

Sunt din aceeaşi familie cu prunele, caisele şi piersicile şi la fel ca acestea conţin otravă în frunzele şi sâmburii lor. Când sâmburii de cireţe sunt zdrobiţi, mestecaţi sau chiar doar uşor zgâriaţi, ei produc acid prusic (cianură de hidrogen). Decesele provocate de consumul de cireşe sunt extrem de rare, dar trebuie să avem grijă să nu amestecăm sâmburii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×