Care este limita pentru cantitatea de clor din apa de la robinet

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 19:02
Care este limita pentru cantitatea de clor din apa de la robinet
Cat clor conține apa de la robinet?

Situația cu clorul din apa de la robinete de zilele acestea a fost pe buzele tuturor. Mulți se întreabă oare cât clor există în apa pe care o bem și care este limita. Se pare că situația în cauză este urmare a topirii zăpezii. Efectul mirosului de clor resimțit va dispărea de tot, momentan este în scădere încă din data de 29 ianuarie. Specialiștii anunță, într-un comunicat, că acesta își va face dispariția de tot în cursul zilei de miercuri. ”Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița.

Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019”, arată comunicatul transmis de Apa Nova, la solicitarea HotNews.ro.

Apa de la robinet, plină de clor!

„Noi o scoatem la o cifră de 0,25 de unităţi, în condiţiile în care valoarea normală acceptată este de 5″, explică acesta, adăugând că au fost situaţii când s-a obţinut apă potabilă dintr-un grad de 2000 de ori mai mare.

Apa de la robinete, plină de clor
Apa de la robinete, plină de clor

„În 2005, când au fost acele ploi puternice care au dus la inundaţii la mai multe zone din tară, la gura de captare de la Crivina am scos apa potabilă dintr-un Argeş cu o cifră de turbiditate de 10000 de unităţi. Practic am scos apă din nămol”, a vorbit directorul uzinei, Adrian Stancu, despre o situație din trecut a apei din București.

Reclamațiile consumatorile apei cu clor:

  • ”Apa Nova Bucureşti să consumați voi apă de la robinet! Și hainele spălate miros îngrozitor…nu am curaj să gust așa ceva. Până atunci să lăsăm robineții deschiși că să se ducă toată apă „tratată în parametri” să va umflăm facturile? Cât o să dureze situația asta?”, a postat un cetățean pe pagina de Facebook a Apa Nova.
  • ”Hei, nu ne-am născut ieri, nu ne spuneți că e prima dată în 30 de ani când depunerile de gheață și zăpadă afectează râurile Argeș și Dâmbovița! Niciodată (repet, NICIODATĂ) apa nu a puțit în halul ăsta. Voi înțelegeți că apa nu se poate folosi? Înțelegeți că nu putem să ne spălăm nici pe mâini cu apa asta împuțită?”, spune un alt cetățean.
  • ”Serios??? Asta numiți dvs în parametri? Am făcut aseară un piure cu apă „potabilă” de la robinet. Va invit să îl gustați și să îmi spuneți dacă este în parametri. Ne miros hainele proaspăt spălate cu apă „potabilă” de parcă le-am spălat cu Domestos!”, scrie alt cetățean.
  • ”Arătați o mare lipsa de respect față de consumatori. De ce nu ați transmis un comunicat oficial înainte să va scrie atâția oameni??? Cum explicați mirosul puternic de dezinfectant al apei așa-zis potabile? Poate ați uitat proprietățile apei… Pe de altă parte, poate ar trebui să aveți o atitudine proactivă și să acționați preventiv deoarece în orice anotimp pot apărea probleme”, a scris alt cetățean.
  • ”În Drumul Taberei este aceeași situație că în Militari, Brâncuși și Chiajna. Mirosul este insuportabil. Măcar dați un comunicat în care să explicați ce se întâmplă, dacă e să murim, măcar să nu murim proști. Nu ne puteți spune că totul este ok dacă nu este așa. Dacă dvs v-ați duce la magazin și vi s-ar oferi produse urât mirositoare (peste împuțit, carne alterată, etc) iar vânzătorul v-ar spune că e ok, o cumpărați și o consumați? Cred că nu”, scrie alt cetățean.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×