Când pică Paştele în anul 2019! Vezi cum se calculează data Paştelui!

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
06/04/2018, 17:10
Când pică Paştele în anul 2019! Vezi cum se calculează data Paştelui!

Chiar dacă sărbătoarea de anul acesta încă nu a trecut, mulţi creştini se întreabă deja când pică Paştele în 2019. Creştin-ortodocşii şi creştin greco-catolicii se pregătesc să celebreze duminică Paştele, după ce romano-catolicii şi protestanţii au sărbătorit Învierea lui Hristos duminica trecută.

Dacă te întrebai când pică Paştele în 2019, noi avem răspunsul! Anul viitor, cel ortodox se sărbătoreşte pe 28 aprilie, iar cel romano-catolic cu o săpămână mai devreme, pe 21 aprilie.

Cum se calculează când pică Paştele

Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325 e.n. Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară. Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.

Ştirea MOMENTULUI

Zilele Bucureștiului 2018! În Piața Constituției îi veți găsi pe Rod Stewart și Gheorghe Zamfir

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.