Azi, conform calendarului creștin ortodox, se prăznuiește părintele cuvios Tit, făcătorul de minuni. De asemenea, se face și pomenirea sfinților mucenici și frați buni Amfian și Edesie, pomenirea sfântului mucenic Policaro, muceniței sfinte Teodosia din Tir, dar și pomenirea sfântului Grigore cel ce în sânul Nicomidiei a sihăstrit, în anul 1240, în liniște și pace, iar mai apoi săa săvârșit. Care a fost viața părintelui Tit?
Părintele Tit era fericit și sfânt și l-a iubit pe Hristos de la o vârstă fragedă. Acesta a dorit să fie smerit să să se roage așa că a mers la o mănăstire de obște și i-a întrecut pe ceilalți frați aflați acolo. Viața lui a fost plină de rugăciune fapt, astfel că și-a sacrificat tot în pustiu pentru cuvântul Domnului.
„Fiind eu, zicea, in manastirea cea din Tir, a venit la mine un staret oarecare, imbunatatit, si citeam noi la Pateric cuvintele parintilor, ca iubea fericitul totdeauna a le citi pe acestea, ca dintru aceasta se umpluse el, de toata fapta buna. Iar citind noi, am ajuns la staretul acela, la care au venit talharii si i-au zis lui: „Toate cele ce sunt in chilia ta, am venit sa le luam.” Si acela a zis: ‘Toate cate veti voi, fiilor, sa le luati.” Deci, luand toate si ducandu-se, au uitat o haina spanzurata acolo. „
„Iar staretul, luand-o si pe aceasta, a alergat in urma lor, striga si zicandu-le: „Fiilor, luati pe aceasta, pe care ati luat-o in chilia mea.” Iar ei, minunandu-se de nerautatea staretului, toate, iarasi, le-au intors in chilia lui si, pocaindu-se, au zis unul catre altul: Cu adevarat om al lui Dumnezeu este acesta.
Oare, stii, parinte, ca locul acesta mult mi-a folosit mie? Si eu am zis catre dansul: Cum parinte? Si mi-a grait mie: Odinioara, vietuind eu in partile Iordanului, am citit locul acesta si m-am minunat de staretul si am zis: Doamne, invredniceste-ma a umbla dupa pasii staretului acesta, precum m-ai invrednicit a primi chipul monahicesc. „