Bulgaria construieşte un gard la graniţa cu România. Planul autorităților vecine

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
23/07/2018, 17:48
Bulgaria construieşte un gard la graniţa cu România. Planul autorităților vecine GALERIE FOTO

Bulgaria a anunțat că va construi un gard la granița cu România. Obiectivul nu va fi ușor de îndeplinit, susține ministrul bulgar Roumen Porozhanov, care de altfel a și făcut anunțul oficial. Această măsură ar urma să prevină trecerea mistreților infestați cu pesta porcină.

Vecinii bulgari susțin că în România s-au înregistrat focare de pestă porcină și vor să oprească răspândirea lor prin pregătirea unui gard la granița cu țara noastră. Ministrul bulgar al Agriculturii, Roumen Porozhanov, a anunţat luni, 23 iulie, că au fost luate câteva măsuri pentru a preveni extinderea PPA în Bulgaria, relatează  Agerpres, citând sofiaglobe.com. În tot acest timp, în țara vecină, sporesc tensiunile provocate de apariţia primului focar al pestei.

Bulgaria construieşte un gard la graniţa cu România

Bulgaria construieşte un gard la graniţa cu România, după ce în zona Bolyarovo, unde există suspiciuni că ar fi o epidemie la o fermă, proprietarii au refuzat să-i primească pe veterinari şi au cerut procurorilor să intervină în cazul celui de-al doilea set de analize de la animale. Fermierii insistă, însă, să vadăp primul set de analize și rezultatele lor, înainte să îi lase pe medici să intervină.

Porozhanov a precizat că există 700 de focare în Turcia, dar nu se ştie cum a ajuns în Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×