Bugetarii cu handicap grav, spor de 15% la salariu

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/10/2018, 15:08
Bugetarii cu handicap grav, spor de 15% la salariu
Oamenii cu handicap primesc cu 15 mai mult la salariul lunar

Bugetarii cu handicap grav sau accentuat primesc din această lună 15% drept spor la salariu. În luna septembrie a acestui an, o hotărâre de Guvern cu privire la aceste persoane a fost stabilită. Se pare că oamenii care au asupra sa un certificat de încadrare în grad de handicap serior sau accentuat fizic, auditiv, de orice fel, chiar asociat și cu boli rare, vor beneficia de 15% în plus la salariu. Hotărârea de Guvern a devenit publică pe data de 25 septembrie în Monitorul Oficial.

Iar, cum acestea, se aplică foarte rapid din momentul în care își fac apariția în Monitorul Oficial, persoanele cu handicap vor intra în posesia sporului încă din prima lună. Totodată, angajatorii care permit intrarea în câmpul muncii a tinerilor absolvenți, a celor fără slujbă și a oamenilor cu handicap, primesc de la stat, în luna iulie a fiecărui an, o sumă de 2.250 de lei. În trecut, subvenția nu trecea de 900 de lei.

Bugetarii cu handicap grav sau accentuat primesc un spor de 15% la salariu

Bugetarii cu handicap grav sau accentuat primesc de astăzi înainte cu 15% mai mult la salariu
Din această lună, bugetarii primesc un spor de 15%

Așa că, după ce au intrat în câmpul muncii, de știut este și când pot ieși la pensie. Potrivit avocatnet.ro, vârsta la care o persoană cu handicap accentuat se poate pensiona este de 55 de ani. Totodată, aceștia au parte și de facilități pentru integrare, cum ar fi: un credit; credit care se achită din bugetul statului. De altminteri, și asistenții personali ai acestor oameni sunt protejați de plata rovinietei. Acestora li se mai ia din grijă și impozitul pe venit, impozitul pe tener și locuință, dar și, în cazul în care sunt proprietarii unei mașini, contribuția la stat a unui automobil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×