Breaking News! CCR îl obligă pe Iohannis să o revoce pe Kovesi!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/05/2018, 16:52
Breaking News! CCR îl obligă pe Iohannis să o revoce pe Kovesi!
S-a aflat unde era Klaus Iohannis, când a fost demisă Laura Codruța Kovesi

Curtea Constituţională: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, potrivit România TV! Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis că există un conflict instituţional între Guvern şi Preşedinţie, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA! Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce va face în cazul în care Curtea Constituţională decide că există un conflict Guvern-Preşedinte în privinţa revocării şefei DNA. Șeful statului a răspuns că va aştepta motivaţia, o va citi şi va acţiona în consecinţă.

„Am admis, cu majoritate de voturi, și am stabilit că există un conflict între ministrul Justiției și președinte datorat refuzului președintelui de a da curs propunerii ministrului Justiției”, a anunţat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul şedinţei CCR.

CCR constată conflictul dintre Președinție și Guvern

Pe 22 februarie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA, reţinând în sarcina acesteia 20 de ”acte şi fapte de netolerat”. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, argumentând că motivele invocate de Tudorel Toader nu au fost de natură să îl convingă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×