Boala mortală care atacă tot mai multe femei sub 50 de ani

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
09/03/2018, 20:54
Boala mortală care atacă tot mai multe femei sub 50 de ani

Ceea ce îi îngrijorează mai mult pe specialişti este că văd din ce în ce mai multe femei tinere victime ale bolilor de inimă.

Alarmant este şi faptul că riscurile sunt adesea subestimate în cazul femeilor. Ba chiar uneori infarctul trece neobservat pe motiv că ar fi un simplu „atac de panică”. Simptomele sunt uşor de confundat la femei, comparativ cu bărbaţii, unde durerea puternică în piept este semnul tipic de infarct.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Infarctul de miocard la femei sub 50 de ani s-a triplat în ultimii 15 ani”, declară prof. Claire Mounier, preşedintele Federaţiei Franceze de Cardiologie, citată de 20minutes.fr.

În urmă cu 10-15 ani, bolile cardiovasculare erau apanajul femeilor de peste 65 de ani. Ele devin acum o ameninţare la vârste tinere din cauza schimbării stilului de viaţă al femeilor. Peste 60% dintre cazurile de infarct la femei sunt cauzate de fumat, potrivit FFC. Riscul de infarct creşte mai ales după 35 de ani la fumătoarele care utilizează anticoncepţionale pe bază de estrogen şi progesteron. Cât despre obezitate, pe parcursul ultimilor 10 ani, ea a crescut preponderent la femeilor de peste 18-25 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×