BBC sare în apărarea Laurei Codruța Kovesi. ”PSD o consideră dușmanul lor de moarte”

BBC a apărat-o pe Laurei Codruța Kovesi! Uniunea Europeană se pegătește să devină primul său procuror-șef. Jurnaliștii de la BBC News i-au dedicat fostei șefe DNA un articol intitulat „Un luptător cu corupția, favorit să devină primul procuror-șef al Europei”. Britanicii au spus că până anul trecut se afla la cârma unei funcții mari, iar acum este în competiție cu un procuror general din Franța, , Jean-François Bohnert, dar și cu opoziția aspră a guvernului din țara natală.

Jurnaliștii de la BBC, în apărarea Laurei Codruța Kovesi

Numele lui Kovesi a apărut zilele acestea în publicațiile britanice. Jurnaliștii de la BBC News i-au luat apărarea fostei șefe DNA și au dat cărțile pe masă. „În timpul celor cinci ani de activitate a trimis în judecată 68 de funcționari de rang înalt, inclusiv 14 miniștri sau foști miniștri și 53 deputați din ambele camere ale Parlamentului.

Până când a fost forțată să părăsească funcția de către social-democrații de la guvernământ, 37 dintre acei politicieni au fost deja condamnați și majoritatea celorlalte cazuri erau în curs de desfășurare”, potrivit jurnaliștilor. De asemenea, BBC a mai anunțat că Laura Codruța Kovesi are numele în două dosare penale, dar că respinge acuzațiile aduse.

Kovesi, apărată de BBC

BBC, de partea lui Kovesi

Angi, o membră a grupului „Corupția ucide”, a declarat faptul că acum, când Kovesi candidează pentru postul de procuror-șef, oamenii o susțin și au încredere în „doamna de fier”.„Din ce în ce mai mulți oameni erau dispuși să dea declarații de martor cu privire la cazurile de corupție pentru că cetățenii români au observat că legea este egală pentru toată lumea. Aceasta este ceea ce facem. Așa că vom continua să ne facem treaba, indiferent dacă suntem susținuți sau nu. Încrederea românilor în DNA este remarcabilă”, au fost câteva citate ale Laurei Codruța Kovesi, scoase în evidență de britanici.