Bărbaţii care se insoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

Ionuţ Cataramă  
înStiri de ultima ora
14/03/2018, 22:57
Bărbaţii care se insoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

„Ceea ce nu i se spune unui baiat, desi ar trebui, este ca daca vrea sa traiasca mult trebuie sa se casatoreasca cu o femeie inteligenta. Nu exista o frana mai buna pentru dementa decat inteligenta”, a declarat Lawrence Whalley, profesor emerit la Colegiul de Medicina si Stiinte Naturale din cadrul Universitatii Aberdeen, potrivit eva.ro.

Studiul condus de universitatea scotiana a analizat starea de sanatate a gemenilor identici. Cei care nu erau casatoriti cu femei inteligente erau mai expusi bolilor degenerative ale creierului, spre deosebire de fratii lor gemeni. Astfel, barbatii care se casatoresc cu femei inteligente au mai putine sanse sa sufere de Alzheimer si de dementa.

Studii anterioare au descoperit ca jocurile care dezvolta inteligenta, precum puzzle, sah sau Sudoku, pot ajuta la prevenirea dementei si a maladiei Alzheimer prin stimularea activitatii creierului, astfel ca teoria potrivit careia femeile inteligente au un impact pozitiv asupra sanatatii partenerului pare sa aiba sens, noteaza Health Spirit Body.

O sotie inteligenta se implica alaturi de sot in rezolvarea problemelor familiei si il stimuleaza sa ramana activ. Ceea ce este socant e ca unii barbati care erau casatoriti cu femei destepte si aveau semne de dementa identificate de scanarile creierului nu sufereau de simptomele acestei afectiuni, ca si cum boala nu s-ar fi instalat; dimpotriva, erau foarte inteligenti si perfect functionali, relateaza site-ul citat.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×