Bancnota care nu valorează nici cât hârtia folosită pentru ea! Circulă în Uniunea Europeană! FOTO

Filon Stan   
în Hotnews
26/09/2017, 12:58
Bancnota care nu valorează nici cât hârtia folosită pentru ea! Circulă în Uniunea Europeană! FOTO GALERIE FOTO

În zona euro există bancnote euro cu valoare, culoare şi mărime diferite. Există însă o bancnotă EURO mai puţin răspândită, dar care este cu atât mai valoroasă. Este vorba de bancnota de zero euro. Această bancnotă este un instrument de plată care are valoarea zero, dar este în centrul atenţiei colecţionarilor.

Bancnota zero, autorizată şi de Banca Centrală Europeană, este deosebit de populară şi este fabricată din hârtia folosită şi la celelalte bancnote EURO, aflate în circulaţie în zona euro, respectiv este protejată de riscul de a fi falsificată. Bancnota de zero euro este în circulaţie în mai multe variante şi pe piaţa de tranzacţionare este cotată la 2-3 euro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Bancota de zero euro nu e singura monedă ciudată

Bancnotele de doi dolari sunt privite ca o glumă, dar de fapt sunt un mijloc perfect legal de plată. Tipărirea acestora a început în 1962, apoi a fost suspendată în 1966, pentru a continua zece ani mai târziu.

Această nehotărâre a autorităţilor federale i-au creat bancnotei de doi dolari statutul de „ciudată”. Mai puţin de 1 la sută din banii aflaţi în circulaţie au valoare nominală de 2 dolari, iar majoritatea oamenilor păstrează aceste bancnote ca suvenir. Deşi sunt rare, bancnotele de doi dolari valorează… 2 dolari.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×