Avion militar chilian dispărut cu 38 de oameni la bord. Au început căutările de salvare

Stare de alertă în Chile, acolo unde un avion militar a pierdut contactul radio! Avionul are la bord 17 membri ai echipajului și 21 de pasageri, iar Forțele Aeriene au plecat în misiune de salvare a pasagerilor. Președintele Sebastian Pinera a spus că va superviza căutările de salvare.

Avion militar chilian dispărut cu 38 de oameni la bord

Autorităţile militare din Chile au anunţat luni că au pierdut ”contactul radio” cu un avion militar cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica, potrivit CNN.

Aeronava de tip C-130 Hercules decolase din capitala chiliană Santiago spre baza din Antarctica a țării, au informat Forțele Aeriene într-un comunicat, iar contactul radio nu a mai fost posibil de la ora locală 18:00.

Avionul se deplasa spre o bază militară din Antarctica

Aeronava, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

După ce avionul a pierdut contactul, Forțele Aeriene au declarat stare de alertă și au mobilizat o echipă de căutare și salvare, activând resursele Forțelor Aeriene din Santiago şi din sudul ţării. A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene, potrivit sursei citate.

Preşedintele Sebastian Pinera s-a declarat ”consternat” de dispariţia avionului militar și a anunţat pe Twitter că va merge la Punta Arenas pentru a superviza ”operaţiunile de căutare şi desfăşurarea echipelor de salvare”.

Autoritățile aeriene și maritime continuă să caute supraviețuitori în zona ultimei locații cunoscute a avionului și să informeze familiile pasagerilor de la bord, potrivit Forțelor Aeriene.