Boeing vrea să producă avioane fără pilot!

Filon Stan  
înHotnews
07/10/2017, 21:05
Boeing vrea să producă avioane fără pilot!

Zborurile cu avioane fără pilot nu mai sunt de mult doar apariţii în filmele SF. Acestea vor fi puse în curculaţie în foarte scurt timp. Tot mai mulţi bani se investesc în dezvoltarea avionului fără pilot. Gigantul Boeing vrea să cumpere Aurora Flight Sciences, o companie care lucrează deja cu Uber şi Darpa la aparate de zbor autonome şi electrice.

Aurora e la vârful cercetării aeronautice – pentru Darpa a făcut drone solare, pentru Uber lucrează la prototipuri de taxiuri zburătoare. A proiectat deja mai bine de 30 de aparate de zbor fără pilot şi fără operator la distanţă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Avioanele fără pilot îşi vor face apariţia şi în armată

Achiziţia companiei, spune conducerea Boeing, i-ar permite gigantului să dezvolte sisteme de inteligenţă artificială pentru avioanele comerciale, dar şi pentru cele militare. Capacitatea de a se pilota singure ar rezolva o problema a industriei rămasă până acum fără răspuns. La actualul ritm de creştere, aviaţia civilă va avea în zece ani un deficit de peste 250 de mii de piloţi.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×