Avertisment pentru părinți: nu mai pupați copiii pe gură. Acest bebeluș era să moară!

Un bebeluș din Marea Britanie era să moară. Acum părinții săi avertizează: Nu mai pupați copiii pe gură! Kaylah Merritt, în vârstă de un an, a fost acoperită pe tot corpul de o erupție dureroasă. Ea a fost diagnosticată cu eczemă herpetică, cauzată de virusul herpetic. Părinții ei, Brogan Thomas și Connor Merritt, îi avertizează pe alți părinți: „Să nu mai pupați copiii pe gură! Îi puteți omorî!”

Un bebeluș a petrecut patru zile luptând pentru viață în spital, după ce un membru al familiei l-a sărutat pe gură. Bebelușul, în vârstă de aproape un an, a avut nevoie de două rânduri de antibiotice și de câteva creme diferite pentru a i se calma durerile de piele. Până la urmă corpul micuței a reacționat și aceasta și-a revenit, dar boala putea deveni fatală, au spus doctorii.

Avertisment pentru părinți: nu mai pupați copiii pe gură. Pot lua herpes și asta le poate fi fatal

Părinții bebelușului care era să moară lansează un avertisment: „Nu mai pupați copiii pe gură! Îi puteți omorî!” Femeia a povestit în presa engleză incidentul. „Când medicii mi-au spus cât de gravă este situaţia am plâns încontinuu gândindu-mă că aş putea să o pierd din cauza unui sărut inofensiv. Connor a fost şocat, nici nu i-a venit să creadă că este posibil. Dacă nu mergeam de urgenţă la spital, ar fi putut să moară”, a povestit mama micuței.

Kaylah Merritt, în vârstă de un an, a fost diagnosticată cu eczemă herpetică, cauzată de virusul herpetic

Ea a povestit întâmplarea și cum a dus-o de urgență la spital. „Kaylah plângea atât de tare, știam că ar putea însemna doar că era în durere. Eram acasă şi mă pregăteam să îi fac baie când am văzut brusc toate semnele de pe picioarele ei. A fost un coșmar, peste tot erupții violete și Kaylah plângea din toată inima. Am fost panicată, primul meu gând a fost că are legătură cu meningita, pentru că a avut-o înainte”, a povestit mama micuței pentru Daily Mail.

Avertisment pentru părinți: Dacă aveți herpes, purtați mască!

„Doctorii ne-au spus că cineva care avea herpes a sărutat-o şi pentru că sistemul imunitar al copiilor nu este suficient de puternic, ea a dezvoltat erupția cutanată.”, a povestit mama micuței, care a scăpat cu viață pentru că a reacționat la tratament. Acum părinții acesteia, Brogan Thomas și Connor Merritt, îi avertizează pe cei care au copiii mici.

Au mai fost cazuri, când părinții și-au pierdut copiii, după ce aceștia au contactat virusul herpetic. Acesta poate trece neobservat, pentru că uneori nu apar simptome care să fie descoperite la timp. De multe ori erupțiile sunt descoperite când ajung într-o fază mult prea avansată ca să se mai poată ceva. Acum părinții micuței avertizează ceilalți adulți să nu mai pupe copiii mici pe gură, ba mai mult cât sunt foarte mici, este mai bine ca aceștia să poarte chiar și mască de protecție în apropierea bebelușilor.