Avertisment cutremurător pentru economia României! ”Prea târziu pentru România”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/05/2018, 13:00
Avertisment cutremurător pentru economia României! ”Prea târziu pentru România”
Avertisment cutremurător pentru economia Românie

Avertisment cutremurător pentru economia României, venit din interiorul țării! Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Cîțu, a scris pe Facebook că România se îndreaptă inevitabil spre o criză economică devastatoare!

Liberalul îi îndeamnă pe social democrați să se uite la ce se întâmplă în aceste zile cu Argentina, care este în criză, precizând că sunt multe lucruri similare între economiile celor două țări.

Avertisment cutremurător pentru economia României! ”Mai avem puțin”

„Populismul duce doar la criză …mai avem puțin! Liviu Dragnea și echipa lui de mincinoși ar trebui să se uite la ce se întâmplă în aceste zile cu Argentina. Argentina a cerut de la FMI un împrumut de 30 de miliarde de dolari. Este în criză. Din nou. De ce este importantă pentru România? Simplu. În perioada 2009- 2014 deficitul bugetar avea o medie de 2.9% pe an iar datoria publică de 40% din PIB. Adică în fiecare an se jucau cu focul și încărcau bugetul cu măsuri populiste. O mare parte din măsurile respective au fost copiate de Dragnea în programul lui de guvernare. Ah, și încă ceva rata inflației era pe 4%. Astăzi cu un deficit de 6% și o datorie publică de 50% din PIB (sub nivelul de 60% nu?) și o rată a inflației de 25% (când inflația scapă de sub control pentru ca politica monetară este condusă politic), Argentina este din nou în criză. Bineînteles că în 2015-2017 guvernul spunea că așa ceva nu se poate întâmpla. Sunt multe lucruri similare între Argentina și România. De la măsurile populiste la retorica oficială care spune că deficițele bugetare și de cont curent nu contează. Și nici datoria publică. Ei, uite că toate contează. Am mai spus și o repet, este prea târziu pentru România să evite o criză de proporții..rămâne să aflăm cât o să fie de dureroasă”, a scris Câțu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×