Atac cu bomba, comis de traficanții de droguri. Explozia ar fi avut-o ca țintă pe fiica lui Trump

Un atac cu bomba a fost comis de traficanții de droguri! Ținta ar fi fost fiica lui Trump. Totul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă seară, 29-30 noiembrie, la consulatul american de la Guadalajara, în vestul Mexicului. Dispozitivul exploziv nu a avut nicio urmare, căci nu s-au soldat victime ori pagube materiale.

Conform autorităților, explozia a avut loc cu doar câteva ore înainte de învestirea noului președinte Andres Manuel Lopez Obrador, în Mexic. Acesta se afla în prezența vicepreședintelui american Mike Pence și a fiicei președintelui Trump, Ivanka Trump.

Donald Trump, alături de fiica sa

Atac cu bomba în Mexic. Ținta ar fi fost Ivanka, fiica lui Trump

Parchetul local a anunțat pe Twitter că investigațiile în legătură cu acest eveniment sunt făcute de autoritățile federale. ”Investigațiile sunt efectuate de autoritățile federale”, a fost transmis de parchetul local pe o rețea de socializare.

Conform autorităților, explozia a avut loc cu doar câteva ore înainte de învestirea noului președinte Andres Manuel Lopez Obrador, în Mexic.

De asemenea, potrivit imaginilor înregistrate pe camerele de supraveghere, dar și a spuselor unei surse din cadrul parchetului local, un individ a lăsat încărcătura explozivă și a fugit. Totodată, dispozitivul exploziv a provocat o gaură de 40 de centimetri în zidul care înconjoară grădina consulatului.

De altfel, aceasta nu este singura primejdie care l-ar fi putut înfuria pe Trump. Acum câteva zile, avionul Boeing 755, care a fost folosit pe parcursul campaniei electorale a președintelui american, a fost lovit de un alt avion, un model Bombardier Global Express. Incidentul s-a întâmplat în timpul manevrei de plecare, iar la bord se aflau 3 persoane. Aparatul de zbor a lovit aripa avionului în care se afla Trump, însă, în umra impactului, nimeni nu a avut de suferit.