Atac asupra palatului regelui saudit. Două gărzi au fost ucise şi trei rănite

George Heisu   
în Hotnews
09/10/2017, 00:02
Atac asupra palatului regelui saudit. Două gărzi au fost ucise şi trei rănite

Două gărzi saudite au fost ucise şi alte trei rănite, sâmbătă, de un bărbat care a deschis focul asupra lor după ce s-a apropiat cu maşina de porţile palatului regal din Jeddah, a anunţat Ministerul de Interne al Arabiei Saudite, conform Reuters.

Gărzile regale l-au omorât pe atacator, identificat de autorităţi ca fiind Mansour al-Amri, un saudit în vârstă de 28 de ani. Tânărul nu avea cazier şi nu era cunoscut ca făcând parte din vreo grupare extremistă. Autorităţile afirmă că avea la el o puşcă de asalt Kalaşnikov şi 3 cocktail-uri Molotov. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Atentatul din Arabia Saudită, ratat pentru că regele nu se afla în ţară

Regele Salman, care era probabil ţinta atentatului, se află în Rusia, într-o vizită oficială. Potrivit Al Jazeera, Ambasada SUA în Arabia Saudită lansase un avertisment către cetăţenii americani, sâmbătă, după ce pe reţelele de socializare au apărut informaţii cu privire la un potenţial atac.

Arabia Saudită a fost ţinta mai multor atacuri teroriste în ultimii ani. În iulie, autorităţile saudite au anunţat că au dejucat un atac care viza Marea Moschee din Mecca.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×