Video. Atac armat în Italia! Au fost vizaţi imigranţii de culoare

Eduard Popa   
in Stiri de ultima ora
03/02/2018, 17:07
Video. Atac armat în Italia! Au fost vizaţi imigranţii de culoare

Atacul a avut loc sâmbătă în oraşul Macerata, în jurul orei locale 11:00. Potrivit presei locale, cei care au fost răniţi sunt toţi imigranţi de culoare. Suspectul în vârstă de 28 de ani, pe numele său Luca Traini, avea un steag al Italiei în jurul gâtului în momentul în care a fost reţinut. 

Traini a luat parte în alegerile regionale de anul trecut pentru partidul Liga Nordului al cărei program politic este profund anti-imigraţie. Presa locală susţine că suspectul a făcut un salut fascist când a fost capturat. VIDEO CU MOMENTUL ÎN CARE ATACATORUL ESTE PRINS DE AUTORITĂŢI

Imigraţia, problema centrală în următoarele alegeri din Italia 

După evenimentele de astăzi, poliţia le-a cerut locuitorilor oraşului să evite spaţiile publice, iar primarul le-a cerut cetăţenilor să rămână în case, locuri de muncă şi şcoli.

Atacul din Macerata vine cu o lună înainte de următoarele alegeri generale din Italia care vor avea loc pe 4 martie, la 3 luni după ce parlamentul condus de Matteo Renzi a fost dizolvat de preşedintele italian. Tema imigraţiei este una extrem de importantă pe scena politică din Italia. Pe lângă imigranţii est-europeni, peninsula are acum şi un aflux important de oameni care cer azil din Orientul Mijlociu şi nordul Africii. 

Peste 5 milioane de imigranţi sunt Italia, dintre care 1,1 milioane sunt români

Ştirea MOMENTULUI

HOROSCOP ZILNIC 17 iulie 2018: Astrele ne îndeamnă să ne ferim de situațiile tensionate

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.