Anunțul autorităților, după ce Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare! Va fi dat în urmărire internațională

Magistrații de la Curtea Supremă au decis să amâne pronunțarea în dosarul Polaris, în care procurorii anticorupție au cerut pedeapsa maximă, de 12 ani de închisoare cu executare pentru Radu Mazăre. Decizia vine la doar o zi după ce fostul primar al Constanței a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Mamaia. Autoritățile pregătesc documentația pentru a-l da în urmărire internațională.

Aflat în prezent în Madagascar, unde a fugit după ce problemele din instanță au devenit tot mai serioase, Radu Mazăre va fi dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare. „În prezent se desfășoară activități pentru întocmirea documentelor necesare sesizării instanței de judecată în vederea emiterii mandatului european de arestare și a celui de urmărire internațională”, este anunțul făcut de IPJ Constanța.

Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar

Radu Mazăre va fi dat în urmărire internațională

Pe numele lui Radu Mazăre va fi emis un nou mandat de urmărire internațională, iar autoritățile din România vor încerca să îl aducă în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Problemele sunt însă și mai mari pentru Radu Mazăre, care mai este judecat într-un dosar la Curtea Supremă. Procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă, de 12 ani de închisoare cu executare pentru fostul primar al Municipiului Constanța, în dosarul Polaris, în care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Magistrații de la Curtea Supremă ar fi trebuit să ia o decizie vineri, însă au amânat pronunțarea pentru data de 22 februarie, În același dosar mai au calitatea de inculpați Sorin Gabriel Strutinsky, Eduard Stelian Martin și firma SC Polaris M Holding SRL.

Acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese în dosarul Polaris, Radu Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 şi a anunţat că cere azil politic în Madagascar.