Anunț important despre pensii! Klaus Iohannis a promulgat legea

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 08:51
Anunț important despre pensii! Klaus Iohannis a promulgat legea
Iohannis a promulgat legea! Nou anunț despre pensii

Anunț important despre pensii! Klaus Iohannis a promulgat legea în care copiii unei categorii de bugetari vor avea pensie de urmaș. Acest proiect de lege a fost adoptat de pe data de 12 decembrie, de către Camera Deputaților. Schimbarea a fost anunțată oficial în cursul zilei de miercuri și privește sistemul unitar de pensii publice. Noua lege care vizează pensiile îi privește pe copiii militarilor, ai polițiștilor sau ai funcționarilor publici care au un statul special în activitate.

„De o pensie de urmaş egală cu baza de calcul prevăzută la art. 28, dacă optează pentru aceasta, pot beneficia şi urmaşii militarilor, poliţiştilor ori funcţionarilor publici cu statut special, aflţai în situaiile prevăzute la alin. (1), cărora li s-a deschis dreptul la pensie de urmaş în sistemul public de pensii”, prevede actul normativ în cauză.

Copiii unei categorii de bugetari vor avea pensie de urmaș! Iohannis a promulgat legea

Președintele Klaus Iohannis a promulga miercuri legea potrivit căreia copiii unei categorii de bugetari vor putea beneficia de pensie de urmaș. „Copiii militarilor, poliţiştilor ori funcţionarilor publici cu statut special în activitate sau în rezervă, mobilizaţi sau concentraţi în unităţi militare, decedaţi ca urmare a unor acţiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul şi din cauza serviciului sau a unor misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cărora li s-a deschis dreptul la pensie de urmaş în sistemul public de pensii, optează pentru o altă pensie, potrivit art. 55 alin. (11) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare”, conform actului normativ.

Pensii de urmaș pentru o anumită categorie de bugetari
Pensii de urmaș pentru o anumită categorie de bugetari

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legal pentru eliminarea viitoarelor situații discriminatorii în care se pot afla copiii urmașilor persoanelor care au lucrat în domeniul militar. Anunțul Administrațieie Prezidențiale a fost că decretul care vizează promulgarea Legii pentru completarea articolului cu numărul 114, alineatil 1, din Legea cu numărul 263/2010 și privește sistemul unitar de pensii publice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×