ANM a prelungit codul galben de ninsoare şi viscol! Alertă de vreme rea. Harta zonelor afectate

ANM a dat o informare meteo de vremea rea până marți. După codul galben de ninsoare şi viscol, meteorologii au dat și o alertă de vreme nefavorabilă. Zonele afectate sunt nordul și vestul țării. Informarea meteo a intrat în vigoare azi, 13 ianuarie, ora 15 și este valabilă până marți, 15 ianuarie, ora 08.

În nordul și vestul țării copiii vor începe școala pe o vreme foarte rea. Conform ANM, precipitațiile vor fi prezente în aceste zone, unde și vântul se va intensifica. Dealtfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsoare și viscol pentru partea de nord, vest și nord-vest a țării. Acest cod este valabil din această noapte, 14 ianuarie, orele 02, până la ora 14:00.

ANM a dat alertă de vremea rea. Codul galben de ninsori și viscol aduce polei și precipitații mixte până marți

Pe lângă codul galben de ninsoare și viscol, ANM a dat și o informare de vremea rea, pentru aceleași zone de nord, vest și nord-vest. 16 județe sunt afectate de informarea meteorologilor. În respectivele zone vor apărea „precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului”, se arată în informarea ANM.

Zonele afectate de codul galben de ninsori și viscol și de atenționarea de vreme rea dată de ANM

„În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h.”, se arată în informarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie.