ANM a prelungit codul galben de ninsoare: lista județelor vizate

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 14:55
ANM a prelungit codul galben de ninsoare: lista județelor vizate
ANM a readus codul galben în atenția oamenilor

Administrația Națională de Meteorologie(ANM)a prelungit codul galben de ninsoare! Iată lista județelor de ninsoare. Astăzi, 19 noiembrie 2018, meteorologii au prelungit codul galben de ninsori. Acesta s-a extins pănă la ora 22:00, în zona Carpaților Orientali și în Moldova. De asemenea, de marți, 20 noiembrie, până miercuri, 21 noiembrie se vor semnala polei și ninsori în mai multe zone din țară.

Astăzi, începând de la ora 10:00 până la ora 22:00 s-au înregistrat ninsori în general moderate și strat de zăpadă, în special în zona Carpaților Orientali și în Moldova. Iar, pe parcursul zilei de astăzi, în zona Carpaților Orientali și în zona Moldovei va ninge temporar, însă în general moderat cantitativ. De altfel, ninsoarea se va depune într-un strat mai consistent de zăpadă. Cu toate acestea, va exista un interval de timp în care vântul va sufla puternic, iar rafalele vor atinge o viteză cuprinsă între 40 și 50 de kilometri pe oră, asta în general în sudul Moldovei.

Codul galben de ninsoare a fost prelungit de ANM!

anm cod galben prelungit. Vor veni ninsori
Județele Tulcea, Buzău și Brăila sunt vizate!

ANM a informat că vizate sunt Tulcea, Bucău și Brăila, unde vântul va bate cu o viteză mare. ”În județele Tulcea, Buzău și Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 – 75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp”, informează ANM.

De asemenea, aceștia au mai precizat și faptul că, în intervalul menționat, se vor semnala și precipitații cantitative, în special sub formă de ploaie. ” În intervalul menționat se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni”, a adăugat ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×