ANAF a trimis o notificare către un român din Islanda. Imediat a devenit virală. Ce îi cereau cei de la FISC

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/11/2018, 13:11
ANAF a trimis o notificare către un român din Islanda. Imediat a devenit virală. Ce îi cereau cei de la FISC
Vasluianul, conform notificării de la ANAF are obligația să se prezinte rapid în țară pentru a depune declarațiile fiscale aferente veniturilor realizare în Islanda

Un român din Islanda a primit o notoficare de la ANAF, iar imediat aceasta a devenit virală. Ce îi cereau cei de la FISC? Înștiințarea trimisă de ANAF, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, emisă în luna octombrie 2018 a strânit revoltă printre români, mai ales printre cei din Diaspora. Prin notificarea emisă pe 12 octombrie 2018, ANAF îl atenționa pe Mihăiță Păduraru, un vasluian din Rediu Galian, Codăești, în vârstă de 22 de ani, că are obligația să se prezinte rapid în țară pentru a depune declarațiile fiscale aferente veniturilor realizare în Islanda, loc în care trăiește și lucrează în prezent în condiții ilegale.

De altfel, în notificare este menționat și că neîndeplinirea la termen a obligațiilor se sacționează cu amendă. ”Stimate domn, vă aducem la cunoștință că, potrivit evidențelor noastre, ați realizat venituri în Islanda și aveți obligația depunerii Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru anul 2017. Neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit articolului 336, alineat 3, din Codul de procedură fiscală”, se arată în notificarea trimisă de ANAF.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Un român a primit o notificare de la ANAF

anaf a trimis o notificare catre un roman din islanda
Notificarea primită de vasluian de la ANAF

De asemenea, vasluianul a fost invitat ca în termen de 15 zile de la primirea înștiințării să se prezinte la sediul AJFP Vaslui în vederea audierii. Potrivit adevărul.ro, a fost solicitat un punct de vedere din partea instituției în legătură cu documentul transmis vasluianului din Islanda, dat și informații în legătură cu rezultatele notificării. ”În categoria informaţiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intra datele referitoare la contribuabil/plătitor, cum ar fi: datele de identificare, natura şi cuantumul obligatiilor fiscale, natura, sursa şi cuantumul veniturilor, natura, sursa şi valoarea bunurilor, plăţi, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, încasari, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informaţii obtinute din declaraţii ori documente prezentate de catre contribuabil/platitor sau tert”, se arată în răspunsul AJFP Vaslui.

Închide ×