ANAF a amendat primul lăutar pentru că nu și-a declarat încasările de la nunți

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/10/2018, 16:33
ANAF a amendat primul lăutar pentru că nu și-a declarat încasările de la nunți
Primul lăutar a fost amendat de NAF din cauza nedeclarării veniturilor încasate

Primul lăutar care a luat cunoștință cu noua lege ANAF din cauza nedeclarării veniturilor câștigate la nuntă a fost amendat. Totul a ajuns la urechile Fiscului datorită unor nuntași ai unei comune în care a cântat acesta pentru niște proaspeți însurăței.

Din păcate pentru lăutar, va fi nevoit să ofere ANAF-ului o sumă cu până la zece ori mai mare decât a căștigat initial.  Fiscul a aruncat bomba asupra celor care și-au făcut nunta, din 2013 până în prezent. Cei căsătoriți vor trebui să declare raporturile economice ale întregii nunți. Operațiunea impozitarea nunților cere sumele de la fotografi, lăutari/formații muzicale și restaurant.

Primul lăutar amendat de ANAF prin noua lege a impozitării nunților

Constantin Florea are 46 de ani și este primul muzician specializat pe nunți/botezuri și alte evenimente festive ale românilor care a resimțit scump legea nouă a Fiscului cu privire la raportul economic pe care trebuie să-l declare. Acesta este lier profesionist, iar de mai bine de 3 decenii a cântat la acordeon la nunți. Bărbatul s-a trezit asaltat de doi inspectori de la Fisc. „Pur şi simplu, m-am trezit cu ei la poartă.

Că am câştigat bani fără să-i declar, fără să-i împart cu ei. Nu văd ceva legal, nu mi se pare legal. De multe ori noi le cântăm la marii evazionişti, dar uite că nu de la cap se împute peştele. Cred că de undeva de la aripioare. Am câştigat şi pe mult şi pe puţin. Am venit de multe ori şi fără niciun leu acasă. În alte zile, am câştigat poate 10-20 de lei”, a spus Constantin Florea după eveniment. Legea impozitării sumelor câștigate de lăutari a surprins pe toată lumea. ANAF a început în urmă cu patri zile să trimită tinerilor însurăței formulare prin care să declare relațiile economice. Cheltuielile trebuie să cuprindă căsătoria civilă, dar și cununia religioasă. Raportul economic vine din: furnizarea serviciilor de fotografie, restaurantul și muzica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×