Şoferi, vi se pregăteşte ceva! Amenzile neplătite pot duce la suspendarea permisiului

Razvan Nicolae   
in Stiri de ultima ora
20/03/2018, 18:18
Şoferi, vi se pregăteşte ceva! Amenzile neplătite pot duce la suspendarea permisiului

Doi deputaţi au venit cu o nouă propunere legislativă care îi vizează pe şoferii din România. O amendă neplătită într-un termen de 60 de zile poate duce la suspendarea permisului auto. Şoferul amendat va trebui să fie notificat, prin procesul verbal de constatare a contravenţiei, de posibila pedeapsă.

Propunerea legislativă a fost respinsă de Senatul României, însă se află în dezbtere publică în Camera Deputaţilor. Dacă va legea va fi votată, şoferii români vor fi nevoiţi să nu mai amâne plata amenzilor de circulaţie.

Amenzile neplătite au un grad ridicat

Iniţiatorii legii susţin că motivul modificări vine din cauza faptului că gradul de încasare a amenzilor este foarte scăzut. „Cetăţeanul trebuie să fie constrâns să achite amenda în termenul prevăzut de lege, prin sancţionarea atitudinii sale de neconformare faţă de norma juridică, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere”, au anunţat cei doi deputaţi.

Ştirea MOMENTULUI

Zilele Bucureștiului 2018! În Piața Constituției îi veți găsi pe Rod Stewart și Gheorghe Zamfir

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.