Şoferi, vi se pregăteşte ceva! Amenzile neplătite pot duce la suspendarea permisiului

Razvan Nicolae   
în Stiri de ultima ora
20/03/2018, 18:18
Şoferi, vi se pregăteşte ceva! Amenzile neplătite pot duce la suspendarea permisiului

Doi deputaţi au venit cu o nouă propunere legislativă care îi vizează pe şoferii din România. O amendă neplătită într-un termen de 60 de zile poate duce la suspendarea permisului auto. Şoferul amendat va trebui să fie notificat, prin procesul verbal de constatare a contravenţiei, de posibila pedeapsă.

Propunerea legislativă a fost respinsă de Senatul României, însă se află în dezbtere publică în Camera Deputaţilor. Dacă va legea va fi votată, şoferii români vor fi nevoiţi să nu mai amâne plata amenzilor de circulaţie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Amenzile neplătite au un grad ridicat

Iniţiatorii legii susţin că motivul modificări vine din cauza faptului că gradul de încasare a amenzilor este foarte scăzut. „Cetăţeanul trebuie să fie constrâns să achite amenda în termenul prevăzut de lege, prin sancţionarea atitudinii sale de neconformare faţă de norma juridică, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere”, au anunţat cei doi deputaţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×