Cresc pedepsele pentru şoferii care nu opresc la semnalele poliţistului!

Filon Stan   
în Hotnews
14/09/2017, 12:42
Cresc pedepsele pentru şoferii care nu opresc la semnalele poliţistului!
O nouă lege în Senat: așa pot scăpa șoferii de punctele de penalizare

Şoferii care nu opresc la semnalul poliţistului ar putea rămâne fără permis timp de 90 de zile. Se mai solicită creşterea amenzilor şi pentru posesorii de permis de conducere a căror maşină poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise.

Două noi proiecte de legi, care urmează să intre în perioada următoare în dezbatere parlamentară, propun înăsprirea pedepselor pentru şoferii care nu opresc la dispoziţia poliţistului, cât şi pentru conducerea unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise, în ambele cazuri, permisul de conducere putând fi suspendat, scrie profit.ro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Amenzi rutiere crescute şi pentru noxe peste limita admisă

Unul dintre proiecte suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, pentru „neoprirea la dispoziţia poliţistului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. Această faptă nu va mai fi sancţionată doar cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform celuilalt proiect de lege, permisul de conducere va putea fi suspendat timp de 30 de zile pentru „conducerea unui vehicul şi tractor agricol sau forestier care, în mers sau staţionare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×