Alina Bica, refugiat politic în Costa Rica! Ce pretenții are fosta șefă DIICOT

în Stiri de ultima ora
20/04/2018, 11:33
Alina Bica, refugiat politic în Costa Rica! Ce pretenții are fosta șefă DIICOT
Alina Bica, data in urmarire generala!

Alina Bica este refugiat politic în Costa Rica, din luna ianuarie a acestui an. În această calitate, avocatul Alinei Bica cere ca aceasta să fie audiată prin videocoferință, deoarece clienta sa nu are voie să părăsească țara, timp de un an.

“Din 10 ianuarie 2018, Alina Bica are statutul de refugiat în Costă Rica. Cerem ședință secretă în acest caz, este sub protecția statului Costa Rica. Are reședința în San Jose, se bucură de drepturile cetățeniei costaricane, toate datele din proces nu trebuie puse la dispoziția publicului. Ea este refugiată politic în Costa Rica, are un carnet provizoriu de refugiat valabil un an de zile. Nu are voie să părăsească țară un an de zile”, a cerut avocatul fostei șefe DIICOT.

Alina Bica are și probleme medicale

Vineri, la Înalta Curte este judecat ultimul termen din dosarul despăgubirii ilegale a omului de afaceri Gheorghe Stelian, caz în care este inculpată și Alina Bica. Avocatul ei a arătat că nu poate fi prezentă clienta lui, din motive medicale. “Pacienta are o leziune post-traumatică în zona lombară. Pentru aceste leziuni necesită un tratament cu anumite ventuze. Urmează să facă o intervenție chirurgicală la coloana. Nu se poate transporta cu avionul trei luni, îi este interzis. Cursele transatlantice sunt oprite în acest moment. Nu sunt vase de croziera care traversează acum Oceanul Atlantic, nu poate veni”, a explicat avocatul, potrivit Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×