Alerte cu bombă în „Ţara Soarelui Răsare”! Ce legătură au cu vizita lui Trump în Japonia

George Heisu   
în Hotnews
06/11/2017, 09:49
Alerte cu bombă în „Ţara Soarelui Răsare”! Ce legătură au cu vizita lui Trump în Japonia

Mai multe alerte cu bombă s-au înregistrat luni în Japonia, un fapt foarte rar în arhipelag, în timp ce preşedintele american Donald Trump se află în vizită oficială în această ţară. Nu a fost găsită nicio urmă de explozivi şi nu a fost făcută nicio arestare, potrivit poliţiei japoneze.

Ameninţările cu bombă s-au înregistrat în mai multe locuri din vestul Japoniei, departe de Tokyo, unde se află Trump. În prefectura Shiga (vest), o companie de feribot a primit un apel anonim de la un bărbat, care „a declarat că a plasat o bombă în interiorul unei ambarcaţiuni de agrement, aşteptată să explodeze o oră mai târziu”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Alerte cu bombă în gări sau pe feriboturi

Poliţia a efectuat cercetări intense la bordul navei, ai cărei 290 de pasageri au fost evacuaţi, dar nu a găsit niciun dispozitiv exploziv, în timp ce bărbatul la originea apelului încă era căutat, a adăugat acest purtător de cuvânt. O altă companie de feribot din Hiroshima a primit ameninţări similare, de asemenea prin telefon.

Legătura maritimă cu Insula Itsukushima, populară în rândul turiştilor pentru renumitul sanctuar shinto înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost temporar suspendată pentru verificări. La Osaka (vest), o alertă cu bombă a avut loc într-un mare magazin, care s-a dovedit de asemenea o farsă. De asemenea, la Kyoto, un operator feroviar a primit o informaţie anonimă că o bombă ar exploda o oră mai târziu într-o gară, potrivit agenţiei de presă Jiji. Gara respectivă a fost temporar închisă, afectând aproximativ 8.000 de călători.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×