Alertă meteo! Cod galben de viscol în cinci județe: Prahova, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Sibiu

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
27/02/2019, 08:56
Alertă meteo! Cod galben de viscol în cinci județe: Prahova, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Sibiu GALERIE FOTO
Avertizare meteo! Cod galben de visol cu rafale de 100 km/h

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de viscol. Rafalele vor ajunge chiar și la 100 de kilometri pe oră. Avertizările nowcasting care au fost emise în cursul de astăzi, 27 februarie, emise de ANM, au fost pentru zonele localităților Prahova, Argeș, Dâmbovița. Codul galben de viscol se va întinde până la orele 10:00, conform Agerpres.

De asemenea, în weekend-ul săptămânii trecute, a fost anunțat un cod galben de vânt. Atenționarea a venit pentru județele: Bacău, Neaț, Suceava și Vrancea, Argeș, Buzău, Dâmbovița și Prahova.

Avertizare  meteo! Cod galben de viscol în cinci județe

Avertizarea nowcasting a emis astăzi, 27 februarie, un cod galben de viscol. Administrația Națională a Meteorologie precizat că județele afectate de codul de viscol sunt: Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Vântul va ajunge la rafale de 80-100 de kilometri, iar zăpada va urma să fie viscolită. Vântul va bate mai slab în zonele de munte ale județelor Brașov și Sibiu, unde rafalele ajung la 75-90 de kilometri pe oră. În cursul zilei de 26 februarie a fost emis codul galben de vânt. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorolgie a avertizat localitățile: Argeș, Buzău, Dâmbovița și Prahova. Codul a fost cuprins între orele 09:14:00. „Fenomene meteorologice asteptate: local – vânt puternic cu rafale de 70…90 km/h, iar la peste 1800 m vor fi viteze de 90…120 km/hFenomene asociate: mai ales la peste 1800 m, transport de zăpadă ce va reduce vizibilitatea Județul Prahova: zona de munte; Județul Argeş: zona de munte; Județul Dâmboviţa: zona de munte; Județul Buzău: zona de munte”, arată mesajul oficial.

Alertă meteo! Cod galben de visol
Alertă meteo! Cod galben de visol

 „În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, au spus meteorologii în cursul săptămânii trecute, când temperaturile reci au revenit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×