Alegeri SUA. Primul sondaj după învestirea oficială a candidaţilor

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 08:15
Alegeri SUA. Primul sondaj după învestirea oficială a candidaţilor

Primele sondaje efectuate după ce Hillary Clinton şi Donald Trump au fost învestiţi oficial de către partidele lor drept candidaţi pentru alegerile prezidenţiale au relevat rezultate contradictorii, ce depind de metodele sociologice folosite, un aspect care arată că electoratul american este încă profund divizat şi nehotărât într-o proporţie semnificativă.

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, are un avans de şase puncte procentuale în faţa rivalului republican Donald Trump, conform unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos care a fost făcut public vineri, la o zi după ce fosta şefă a diplomaţiei a acceptat oficial nominalizarea formaţiunii sale pentru scrutinul de la 8 noiembrie.

Aproape 41% dintre posibilii votanţi o favorizează pe Clinton, 35% îl susţin pe Trump, în timp ce 25% au ales ‘Altcineva’, conform noului sondaj de opinie realizat online pe un eşantion de 1.043 de potenţial votanţi în perioada 25-29 iulie, interval care s-a suprapus cu desfăşurarea Convenţiei Naţionale Democrate din Philadelphia, scrie Reuters.

Sursa: Digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Viorel Lis a revenit în showbiz, după ce a fost la un pas de moarte!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.